Φριτάτα με κιμά, μανιτάρια και καλαμπόκι

18 Νοεμβρίου 2014
Είδος ιταλικής ομελέτας, ζουμερή & πικάντικη, που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. Έτσι το κάνουν στο Σαν Φρανσίσκο!
 
Θα χρειαστείτε: 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
900 γρ. κιμάς
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πρέζα αλάτι
¼ κ.γλ. πιπέρι
¼ κ.γλ. ρίγανη
4 κούπες φρέσκο σπανάκι (φύλλα)
1 κούπα καλαμπόκι
5 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
 
Πάμε…
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε τον κιμά, καλά θρυμματισμένο ή με μια ξύλινη πιρούνα ή κουτάλα τον διαλύουμε σιγά-σιγά, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Μαγειρεύουμε τον κιμά, ανακατεύοντάς συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα. Στραγγίζουμε το περιττό λίπος, αν βγάλει. 
 
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια κι αφού τα φέρουμε μια γύρα να πάνε παντού, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα μαγειρεύουμε για 5’, να καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας.
 
Ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα από το σπανάκι χοντροκομμένα καθώς και το καλαμπόκι μας και μαγειρεύουμε για ακόμη 5’. Χτυπάμε ελαφρώς σε μια κούπα με ένα πιρούνι ή κουτάλι τα αβγά μαζί με το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε την ομελέτα ίσα-ίσα να ομογενοποιηθεί ο χυλός των αβγών με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με ψωμάκι τσιαπάτα και μια γενναία δόση από τριμμένη παρμεζάνα!
 
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές