Αφράτα, ζαχαρένια, σχεδόν παραμυθένια marshmallows

21 Οκτωβρίου 2014
Τα φτιάχνουμε μόνοι μας και ξαναγινόμαστε παιδιά!
 
Θα χρειαστείτε:
50 γρ. κορν φλάουρ
10 φύλλα ζελατίνης
120 ml νερό
50 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. σιρόπι γλυκόζης
450 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
250 ml νερό
2 ασπράδια από μεγάλα αβγά
2 φακελάκια βανίλια σκόνη
1½ κ.γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
ελάχιστες σταγόνες εκχυλίσματος, όπως λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ροδόνερο (προαιρετικά)
 
Πάμε…
Η συνταγή δεν είναι διόλου δύσκολη, απλώς λιγάκι απαιτητική. Θα χρειαστούμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής κι απλώς, να ακολουθήσουμε κατά βήμα την τρόπο παρασκευής. Ξεκινάμε: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλο το κορν φλάουρ και την άχνη. Παίρνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί (20εκ.x30εκ.) και πασπαλίζουμε στον πάτο του τη μισή ποσότητα κορν φλάουρ-άχνης. Το άλλο μισό το φυλάμε στην άκρη για αργότερα. 
 
Σε ένα κατσαρολάκι βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε 120 ml νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν καλά.
 
Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό, μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Θα σχηματιστεί ένα λείο, διάφανο σιρόπι. Ανεβάζουμε τη φωτιά και χωρίς να ανακατέψουμε ξανά, στερεώνουμε στην κατσαρόλα το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε να βράσει ζωηρά μέχρι να φτάσει τους 110°C. Σε αυτό το σημείο, αφήνουμε την κατσαρόλα να συνεχίσει ο βρασμός και ασχολούμαστε με τη ζελατίνη: Όπως είναι το κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθούν τελείως τα φύλλα ζελατίνης. 
 
Στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τώρα, το μείγμα του σιροπιού έχει φτάσει τους 122°C. Με μεγάλη προσοχή, το βγάζουμε από τη φωτιά και το χύνουμε λίγο-λίγο στα πλάγια του μίξερ μας, όπου έχουμε χτυπήσει τη μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη με τον ίδιο τρόπο. Ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε όλο το μείγμα για περίπου 6’-8’ ακόμη. Θέλουμε το τελικό μείγμα να είναι σχεδόν διπλάσιο σε όγκο, αλλά σχετικά πηχτό. 
 
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να διαλέξουμε ό,τι χρώμα ή άρωμα θέλουμε για τα marshmallows μας. Επίσης, μπορούμε να τα χωρίσουμε με προσοχή σε διαφορετικά μπολ και ταψιά, ώστε να φτιάξουμε 2-3 χρώματα και γεύσεις. Εφόσον προσθέσουμε χρώμα ή/και γεύση, φέρνουμε άλλες 2-3 βόλτες το μείγμα με τη μαρίζ ή με κουτάλα.
 
Χύνουμε το τελικό μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε στην αρχή και με μια σπάτουλα ή ίσιο μαχαίρι λειαίνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε το μείγμα με την υπόλοιπη άχνη και το κορν φλάουρ που κρατήσαμε. Αφήνουμε τα marshmallows μας σε δροσερό σημείο να σφίξουν για τις επόμενες 3-4 ώρες. Έτοιμα!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές