Η σούπα της Λαμπρής

28 Απριλίου 2024
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά

2 φιλέτα (500γρ.) κοτόπουλο χτυπημένο και κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες
½ συσκευασία (125γρ.) βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές (45γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 φλ. (2 λίτρα) ζεστό νερό
2 μέτρια καρότα (230γρ.), ψιλοκομμένα
5-6 (60γρ.) μικρά κόκκινα κρεμμυδάκια εσαλότ (shallots), ολόκληρα 
1 φλ. (160γρ.) μπιζέλι
1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κότας 
12 μανιταράκια (230γρ.), κομμένα σε φετάκια
4 κρόκους
1/3 φλ. (85ml) χυμό λεμονιού  
1 φλ. (250ml) κρέμα γάλακτος 
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
2 κουταλιές (10γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και όταν λιώσει τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Όταν ασπρίσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί με το βούτυρο. 
Προσθέτουμε το ζεστό νερό. Θα πρέπει να φτάσει μέχρι στο μέσο της κατσαρόλας. Όταν κοχλάσει βάζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το μπιζέλι και το ζωμό. Αφήνουμε να μισοψηθούν τα λαχανικά και μετά προσθέτουμε τα μανιταράκια. Βράζουμε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και το κοτόπουλο. 
Σε ένα μπολ, βάζουμε τους κρόκους και προσθέτουμε το λεμόνι. Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά ζεστό μίγμα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ζεσταθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο – λίγο το μίγμα στη σούπα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. 
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό. Βράζουμε ακόμα 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές