Πασχαλινά Cupcakes

10 Απριλίου 2020
linkedin
Μερίδες
24 cupcake
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά
170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
170 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
170 γρ. αλεύρι self-raising (που φουσκώνει μόνο του)
Για διακόσμηση
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Γλυκά για διακόσμηση (π.χ. σοκολατένια αβγουλάκια, σοκολατένια λαγουδάκια, Smarties)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες μέσα στο ταψί για cupcake. Χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη/βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας να χτυπάμε ταυτόχρονα. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα μέσα στις θήκες για cupcake. Ψήνουμε για 20 λεπτά (αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του cupcake), μέχρι να κοκκινίσουν ή μέχρι να βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μεσα και να βγαίνει καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη διακόσμηση: Λιώνουμε την σοκολάτα είτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα (αν δεν έχει λιώσει, για ακόμα 30 δευτερόλεπτα).
Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τα cupcake και διακοσμούμε με τα γλυκά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές