Coffee no bake cheesecake

12 Δεκεμβρίου 2017
linkedin
Μερίδες
12 κομμάτια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
120 λεπτά
Υλικά
500 γρ τυρί κρέμα
300 γρ γιαούρτι
250 γρ μπισκότα σοκολάτας
100 ml Baileys
30 γρ μαύρη ζάχαρη
2 φακελλάκια dream topping
40 γρ βούτυρο ανάλατο
400 γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλάκια σκόνη εσπρέσσο
300 ml κρέμα
2 κουταλάκια μέλι (υγεινό αντικαταστατο του corn syrup της συνταγής)
Εκτέλεση
Σπάζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ.
Σε ένα μικρό δοχείο, λιώνουμε τον βούτυρο σε μεσαία φωτιά. Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπόλ και ρίχνουμε απο πάνω τον λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε μαζί, το γιαούρτι, τυρί κρέμα, ζάχαρη και Baileys. Στη συνέχεια τοποθετούμε 2 dream topping και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα με μπισκότα σε μία στρογγυλή φόρμα ψησίματος και πιέζουμε. Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και τυρί κρέμας στη φόρμα.
Χτυπάμε ελαφρά το ταψί στον πάγκο για να σπάσουν οι φυσαλίδες αέρα. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο  και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για σχεδόν 3 ώρες.
Ψιλοκόβουμε σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Σε ένα μικρό, δοχείο βράζουμε σε μεσαία φωτιά την σκόνη εσπρέσσο, κρέμα και corn syrup. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα πάνω στην σοκολάτα και το αφήνουμε για περίπου 15 – 30 δευτερόλεπτα και μετά το ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί.
Προσεκτικά, περνάμε το μαχαίρι γύρω γύρω απο την φόρμα μας, αφαιρούμε το cake και το τοποθετούμε σε μια πιατέλλα. Ρίχνουμε την σοκολάτα απο πάνω και γαρνίρουμε με ό,τι επιθυμούμε και απολαμβάνουμε!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές