Καθαρίζοντας το σπίτι...φυσικά!

20 Μαρτίου 2020
Μαγειρική σόδα
Για την τουαλέτα: Αδειάστε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στην τουαλέτα και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα. Ακολούθως ρίξτε και ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι, αφήστε το για πέντε λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι.
 
Για το φούρνο: Κάντε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό και απλώστε την στη βάση του φούρνου. Αφήστε την για λίγες ώρες και σκουπίστε ώστε να έχετε ένα  γυαλιστερό και χωρίς χημικά, φούρνο.
 
Για τον κάδο απορριμάτων: Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα σόδα ψησίματος στον κάδο απορριμμάτων μια φορά την εβδομάδα για να απορροφήσει τις οσμές.
 
Για την ντουλάπα: Κρατήστε μακριά τις δυσάρεστες οσμές, τοποθετώντας ένα ανοιχτό κουτί ή ένα μικρό γυάλινο βάζο με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι.
 
 
Λευκό Ξύδι
Για τον νεροχύτη της κουζίνας: Βάλτε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, ξύδι και νερό 
σε αναλογία 1: 1. Ψεκάστε και απολυμάνετε το νεροχύτη της κουζίνας, τους πάγκους ή οποιαδήποτε άλλα σημεία που κανονικά χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπουνόνερο για να ξεπλύνετε το νεροχύτη αργότερα.
 
Για τα πατώματα: Σε ένα κάδο, βάλτε ξύδι και νερό σε αναλογία 1: 1 στο νερό και σφουγγαρίστε τα πατώματα. Αυτό θα προστατεύσει το δάπεδο σας από την πολύ ισχυρή συγκέντρωση όξινου ξυδιού και θα απομακρύνει λίπη και βρωμιές.
 
Για τηγάνια και κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι: Αν δεν φεύγουν εύκολα τα λίπη από αυτά τα σκεύη, βράστε μαζί νερό και το ξίδι για λίγα λεπτά. Τα λίπη θα διαλυθούν και επίσης θα εξαφανιστούν οι λεκέδες από σταγόνες νερού. Αν το σκεύος σας είναι πραγματικά βρώμικο, μπορείτε να αφήσετε το νερό και το ξύδι να βράσουν για περισσότερη ώρα. Επίσης, όσο περισσότερο ξύδι χρησιμοποιείτε, τόσο πιο γρήγορα γίνεται ο καθαρισμός. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά με σαπούνι και νερό!
 
Για το ψυγείο και τον καταψύκτη: Βάλτε ένα κατσαρολάκι ξύδι και νερό, σε αναλογία 1: 1 νερού και με ένα σφουγγάρι καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου και του καταψύκτη.
 
 
Ελαιόλαδο
Για δερμάτινα έπιπλα: Βάλτε μια πολύ μικρή ποσότητα ελαιολάδου σε ένα βαμβακερό ύφασμα και τρίψετε το έπιπλο με ελαφριά κυκλική κίνηση.
 
Για έπιπλα ρατάν: Για να μην έχουν ρωγμές τα έπιπλα ρατάν σας, τρίψτε απαλά λίγο ζεστό ελαιόλαδο στα έπιπλα με ένα μαλακό πανί.
 
Για μαντεμένια σκεύη: Κάντε μια πάστα ανακατεύοντας ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι. Τρίψτε το σκεύος με μια σκληρή βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
 
Για σημάδια από ποτήρια νερού και γρατζουνιές: Τρίψτε πάνω στα ξύλινα έπιπλά σας ελαφρώς ζεστό ελαιόλαδο πάνω από σημάδια που αφήνουν τα ποτήρια του νερού και από μικρές γρατζουνιές. Απλώστε το ελαιόλαδο με ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια βουρτσίστε με ένα στεγνό πανί.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές