Χοιρινό Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα και… ωδή στην τσίκνα

02 Μαρτίου 2016
Ε, την Τσικνοπέμπτη, απώγειο της Κρεατινής Εβδομάδας, η σούβλα έχει την τιμητική της φυσικά
 
Θα χρειαστούμε: (για 8 άτομα)
 
1 κιλό χοιρινή σούβλα
 
για τη μαρινάδα:
 
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
 
½ κούπα ελαιόλαδο
 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
 
1 κόκκινη (γλυκιά) πιπεριά σε ροδέλες
 
2 κλωναράκια μαϊντανό
 
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
 
1 κ.γλ. ρίγανη
 
½ κ.γλ. θυμάρι
 
Πάμε…
 
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά της μαρινάδας: το κρασί και το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει ή περάσει από τον τρίφτη, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τα μπαχάρια μας. Ανακατεύουμε καλά.
 
Αραδιάζουμε τη σούβλα σε ένα βαθύ ταψί και την περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το κρέας 1 ολόκληρο βράδυ, να τραβήξει τα υγρά και να μαλακώσει. 
 
Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια σε μεταλλικά καλαμάκια, τα τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα (ο χρόνος διαφέρει αναλόγως το κρέας!) σε ταψί, στους 180°C. Αν τώρα είμαστε μάστορες και προτιμάμε παραδοσιακό ψήσιμο, ολοκληρώνουμε τη σούβλα μας σε πανέτοιμη, καυτή ψησταριά, αναπροσαρμόζοντας το χρόνο μαγειρέματος. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές