Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα BBQ

27 Μαρτίου 2014

Υλικά:

1 κιλό χοιρινή πανσέτα

για τη σάλτσα:

3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. μουστάρδα

2 σελίδες σκόρδο τριμμένες

2 κ.γλ. πάπρικα

1 κ.γλ. κοφτό κόλιανδρο σε σκόνη

1 κ.γλ. κοφτό θυμάρι ξερό

1 κ.γλ. κοφτό ξερό βασιλικό ή 3-4 φυλλαράκια φρέσκο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.γλ. κύμινο

2 κ.γλ. κοφτά αλάτι

2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι

1 κούπα κέτσαπ

1/3 κούπα ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα BBQ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τα κομμάτια της πανσέτας σε ένα βαθύ ταψί, τα αλείφουμε και από τις δυο μεριές με τη σάλτσα μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ να μαριναριστούν. Την επόμενη μέρα μοιράζουμε τα χοιρινά παϊδάκια σε αντικολλητικό ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έμεινε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50’-1 ώρα. Ελέγχουμε το κρέας και το σερβίρουμε, περιχύνοντάς το με το ζουμάκι που σχηματίστηκε στο ταψί.

-Καλή σας όρεξη!-

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές