Άρωμα Καραϊβικής!

17 Μαΐου 2018

Πάρτε μια γεύση από Καραϊβική, με αυτό το υπέροχο κοτόπουλο με ανανά

Υλικά (Για 4 άτομα)

1 κονσέρβα ανανάς

4 φιλέτα κοτόπουλο, ελαφρώς κτυπημένα

¼ φλ. ελαιόλαδο

4 σκ. σκόρδο

½ φλ. αλεύρι

1 φλ. νερό

¾ φλ. μέλι

½ φλ σάλτσα σόγιας

Χυμός από 1 lime

1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας

1 πρέζα αλεσμένο κόκκινο πιπέρι

Μακρύκοκκο ρύζι, μαγειρεμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό lime, το απόσταγμα καρύδας και το κόκκινο πιπέρι. Αφήνουμε το μπολ στο πλάι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα κομματάκια ανανά, σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε στο πλάι και δεν πετάμε τους χυμούς του ανανά από το τηγάνι.

Αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με το σκόρδο και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, καλύπτοντας τα παντού.

Στο τηγάνι όπου υπάρχουν οι χυμοί από το ψήσιμο του ανανά, σοτάρουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα σοτάρουμε. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στο πλάι. Ξεπλένουμε ή σκουπίζουμε το τηγάνι.

Σημείωση: Σε αυτό το στάδιο δεν χρειάζεται να ψήσουμε το κοτόπουλο. Απλά ροδίζουμε τα φιλέτα ώστε το αλεύρι να κολλάει, καθώς σιγοψήνονται στη σάλτσα.

Προσθέτουμε το μείγμα μελιού-σογιας στο τηγάνι. Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 12-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Καθώς το κοτόπουλο ψήνεται, το γυρίζουμε προσεκτικά, προσέχοντας να μην σπάσουμε το στρώμα που δημιουργήθηκε από το αλεύρι.

Σερβίρουμε με μακρύκοκκο ρύζι.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές