Ένα γεύμα γεμάτο σίδηρο!

06 Νοεμβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
8 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 40 λεπτά
Υλικά

1 ½ κ. βοδινό κρέας, κομμένο σε κυβάκια των 2 εκ

1 ½ φλ. φακές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

4 καρότα, σε φέτες

3 μεγάλα στικ σέλινο, σε φέτες

1 κονσέρβα ντομάτες λιωμένες

6 φλ. βοδινό ζωμό

1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

3 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

3 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το βοδινό και το σκόρδο. Κοκκινίζουμε το κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, για 5-10 λεπτά. Όλες οι πλευρές του βοδινού θα πρέπει να έχουν κοκκινίσει.

 

Προσθέτουμε τα καρότα, σέλινο, φακές, ντομάτες, βοδινό ζωμό, κρασί, φύλλα δάφνης, θυμάρι, 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι καγιέν. Τα βράζουμε, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, μειώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 60-75 λεπτά, μέχρι οι φακές και το βοδινό να έχουν μαλακώσει. Προσθέτουμε το εστραγκόν και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε αναλόγως και σερβίρουμε.

 

Σημείωση:  Χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα με βαρύ πώμα ώστε να κρατήσουμε μέσα τη θερμότητα. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε το στιφάδο λίγο περισσότερο για να μαλακώσει το κρέας.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές