Ένα φθινοπωρινό πιάτο με χοιρινό

22 Νοεμβρίου 2018
Ένα φθινοπωρινό πιάτο με χοιρινό

Υλικά (4 μερίδες)

800 γρ. χοιρινό φιλέτο (άκοπο)

⅓ φλ. κίτρινο και κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κυβάκια

⅓ φλ. σπανάκι, κομμένο

¼ φλ. φέτα, θρυμματισμένη

¼ βούτυρο μαλακό (το βγάζουμε έξω από το ψυγείο 30’ λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε)

2 κ.γ. σιρόπι μελιού*

1 κ.γ. ελαιόλαδο

*Πώς να κάνετε σιρόπι μελιού: Σε ένα μπρίκι βάζουμε ίσες ποσότητες μελιού (σε αυτή την περίπτωση, 2 κ.γ.) και νερού. Αφού βράσουν, αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και το σιρόπι μελιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το χοιρινό στη μέση κατά μήκος. Βεβαιωθείτε πως δεν κόβουμε μέχρι κάτω αλλά αφήνουμε κάποια εκατοστά άκοπα ώστε να μένει στερεωμένο. Ανοίγουμε το χοιρινό πάνω σε μια επιφάνεια κοπής, τοποθετούμε από πάνω πλαστική μεμβράνη και το χτυπάμε ελαφρά με ένα πλάστη μέχρι να γίνει επίπεδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το σπανάκι και τα πιπέρια. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό μέσα και έξω. Απλώνουμε το μείγμα της φέτας κατά μήκος του χοιρινού. Διπλώνουμε το χοιρινό και το τυλίγουμε κατά μήκος με σπάγκο, σε διαστήματα 2-5 εκατοστών. Σε μέτρια - υψηλή φωτιά, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το χοιρινό, από όλες τις μεριές. Ακολούθως το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 15-25 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ακολούθως, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε από πάνω κομματάκια από το βούτυρο που θα προσθέσουν υπέροχες γεύσεις.

Σημειώσεις:

1) Όταν τελειώσουμε το σοτάρισμα, βεβαιωνόμαστε πως η κομμένη πλευρά του χοιρινού κοιτάζει προς τα πάνω ώστε να μην χυθεί η φέτα και οι χυμοί μέσα στο τηγάνι.

2)  Πριν τοποθετήσουμε το μείγμα μελιού και βούτυρου στο ψυγείο, τυλίγουμε το βούτυρο σε μια πλαστική μεμβράνη σε σχήμα κυλίνδρου, έτσι ώστε, όταν το αφαιρέσουμε από το ψυγείο, να μπορούμε να κόψουμε πιο εύκολα ένα κομμάτι για να το προσθεσουμε πάνω στο κρέας.

3) Μπορούμε να σερβίρουμε το χοιρινό, είτε με γλυκοπατάτες στο φούρνο ή με ρύζι.