Μια χειμωνιάτικη σούπα

10 Ιανουαρίου 2020
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 σκ. σκόρδο, καθαρισμένη και σπασμένη
1 παστινάκι, καθαρισμένο και κομμένο 
1 μέτρια γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη
480 ml ζωμό λαχανικών
2 μεγάλα κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
1 ματσάκι λαχανίδα, καθαρισμένο και στραγγισμένο
1 χούφτα φύλλα σπανακιού
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο νερό ή ζωμό, για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το παστινάκι και την γλυκοπατάτα και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το κολοκυθάκι και τη λαχανίδα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι στο τέλος και σιγοβράζουμε για ακόμα ένα λεπτό. Βάζουμε τη σούπα μας σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει βελουτέ. Επιστρέφουμε τη βελουτέ σούπα στην κατσαρόλα, με τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές