Ένα καλοκαιρινό πιάτο με κοτόπουλο

21 Ιουνίου 2019
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
totalTime
Συνολικός χρόνος
Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε στήθος, μηρούς και φτερούγες

½ φλ. πλιγούρι (άψητο)

½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη

4 φλ. κομμένο φρέσκο σπανάκι

¾ κ.γ. αλάτι, μοιρασμένο

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μοιρασμένο

1 κ.γ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

1 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο ή ½ κ.σ. Αποξηραμένη

½ φλ. φέτες κόκκινου πιπεριού, καβουρδισμένου

1 φλ. ανάλατο ζωμό κοτόπουλο

1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 ½ κ.γ ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να έχουν ροδοκοκκινήσει όλα τα κομμάτια από όλες τις μεριές, περίπου 3 λεπτά την κάθε μεριά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετουμε το κόκκινο πιπέρι, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και ακολούθως το κόβουμε σε φέτες.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μυρίσουν και να καβουρδιστούν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το πιπέρι. Ψήνουμε, μαγειρεύοντας συνεχώς μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και την υπόλοιπη ποσότητα αλατιού και μαύρου πιπεριού και τα βράζουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Βυθίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο μείγμα του πλιγουριού και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε στους 200 C για περίπου 15 λεπτά. Χώνουμε ένα πιρούνι μέσα, ώστε να δούμε αν το κοτόπουλο έχει ψηθεί. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές