Μια ελαφριά, χειμωνιάτικη σαλάτα

06 Ιανουαρίου 2019
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

 

4 γκρέιπφρουτ

1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες και ψημένες

2 βολβούς φινόκιο, κομμένους σε φέτες

½ φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα

Για τη σος:

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το λευκό μέρος από τα γκρέιπφρουτ. Τα πετάμε. Παίρνουμε το κάθε γκρέιπφρουτ και ανοίγοντας τις μεμβράνες, το κόβουμε σε τριγωνικά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τα κομματάκια γκρέιπφρουτ, τις γαρίδες, το φινόκιο και τα φύλλα κόλιανδρου. Για να ετοιμάσουμε τη σος, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα Dijon, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές