Μια ελαφριά, χειμωνιάτικη σαλάτα

06 Ιανουαρίου 2019
Μια ελαφριά, χειμωνιάτικη σαλάτα

Υλικά (4 μερίδες):

4 γκρέιπφρουτ

1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες και ψημένες

2 βολβούς φινόκιο, κομμένους σε φέτες

½ φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα

 

Για τη σος:

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το λευκό μέρος από τα γκρέιπφρουτ. Τα πετάμε. Παίρνουμε το κάθε γκρέιπφρουτ και ανοίγοντας τις μεμβράνες, το κόβουμε σε τριγωνικά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τα κομματάκια γκρέιπφρουτ, τις γαρίδες, το φινόκιο και τα φύλλα κόλιανδρου. Για να ετοιμάσουμε τη σος, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα Dijon, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε.