Σαλάτα με χαλλούμι

01 Αυγούστου 2025
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
40'
Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία (250γρ.) φρέσκο αιγοπρόβειο χαλλούμι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ⅓ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 συσκευασία (125γρ). ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (ρόκα, baby σπανάκι, λόλα)
  • 4-5 παστά σύκα κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 3 κουταλιές χαλεπιανά (φιστίκι Αιγίνης), χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές αποξηραμένα κράνμπερι (Cranberries)
  • 1 κουταλιά σουσάμι καβουρδισμένο

Για το ντρέσινγκ:

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κουταλιές μαρμελάδα σύκου
  • 1 κουταλάκι ξύδι βαλσαμικό ή χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ψήνουμε το χαλλούμι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  2. Κόβουμε το χαλλούμι σε 6-8 χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψί και τις περιχύνουμε και από τις 2 πλευρές και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις νιφάδες τσίλι και το μέλι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει το χαλλούμι. (Δεν χρειάζεται να το γυρίσουμε).
  3. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν.
  4. Στήνουμε τη σαλάτα: Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας. Πασπαλίζουμε με φουντούκια, χαλεπιανά, κράνμπερι και σουσάμι.
  5. Τοποθετούμε από πάνω το ζεστό ψητό χαλλούμι.
  6. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές