Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία (250γρ.) φρέσκο αιγοπρόβειο χαλλούμι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ⅓ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 συσκευασία (125γρ). ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (ρόκα, baby σπανάκι, λόλα)
- 4-5 παστά σύκα κομμένα σε φέτες
- ¼ φλ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
- 3 κουταλιές χαλεπιανά (φιστίκι Αιγίνης), χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές αποξηραμένα κράνμπερι (Cranberries)
- 1 κουταλιά σουσάμι καβουρδισμένο
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2 κουταλιές μαρμελάδα σύκου
- 1 κουταλάκι ξύδι βαλσαμικό ή χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι