Για τον κιμά
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά διπλοπερασμένο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- ½ κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο)
- ½ κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών «7 Spices» ή Allspice (μπαχάρι)
- ½ κουταλάκι κόλιαντρο αλεσμένο
- 1 κουταλιά ροδόμελο ή μέλι
- 2 κουταλιές πρόβειο γιαούρτι
- 2-3 κουταλιές νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τις πίτες
- 3 μεγάλες πίτες τορτίγια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Για το ντιπ γιαουρτιού
- 4 κουταλιές πρόβειο γιαούρτι
- 2 κουταλιές έτοιμο ντιπ ταχίνι
- 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1/3 κουταλάκι αλάτι
- 1-2 κουταλιές νερό