Ας ...ταξιδέψουμε με κοτόπουλο ταντούρι

02 Δεκεμβρίου 2014
Θέλετε να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς, αλλά και να μοσχοβολήσετε το σπίτι σας με αρώματα Aνατολής; Ιδανικότερος τρόπος δεν υπάρχει από το να φτιάξετε κοτόπουλο ταντούρι. Ένα φαγητό εύκολο, που λιώνει στο στόμα σας και κυρίως δεν γεμίζει το σώμα σας με αχρείαστες θερμίδες! Άστε που θα σας κάνει να νιώσετε πως ταξιδεύετε νοερά στην μακρινή Ινδία...
 
Θα χρειαστείτε
χυμό 2 λεμονιών 
4 κ.τσ. πάπρικα
2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
16 κομμάτια κοτόπουλο κνήμη ή μηρό, χωρίς δέρμα
φυτικό λάδι (για επάληψη με πινέλο)
 
Για την μαρινάδα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
μεγάλο κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¾ κ.τσ. garam masala
¾ κ.τσ. κύμινο
½ κ.τσ. σκόνη τσίλι
¼ κ.τ.σ. turmeric
 
Πάμε...
Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και τα κόκκινα κρεμμύδια σε μεγάλο ρηχό σκεύος. Χαράσσουμε κάθε κομμάτι του κοτόπουλου τρεις φορές και στη συνέχεια τα τοποθετούμε μέσα στο χυμό για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί και μετά την περιχύνουμε στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά καλά. Καλύπτουμε το μείγμα με την ειδική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Μπορούμε να το αφήσουμε και μια ολόκληρη μέρα μέσα στο ψυγείο. 
Ζεσταίνουμε το γκριλ. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε σχάρα πάνω από ένα ταψί. Απλώνουμε λίγο λάδι με το πινέλο σε κάθε κομμάτι και τα ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καραμελένιο χρώμα. 
 
Tip: Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με ρύζι μπασμάτι. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές