ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

12 Σεπτεμβρίου 2022
linkedin
Μερίδες
20
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά
Για την κρέμα
750 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
 
Για το γαρνίρισμα
180 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα digestive
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
Φράουλες
Μύρτιλα
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το μοσχολέμονο και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ανάλαφρη μους.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα digestive και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
3. Σε μικρά γυάλινα μπολάκια στρώνουμε στη βάση τα μπισκότα και απλώνουμε  από πάνω τη μους. 
4. Γαρνίρουμε με τα φρούτα, με ξύσμα μοσχολέμονου και φύλλα φρέσκου δυόσμου. 
5. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές