Oh Xmas candle!

11 Δεκεμβρίου 2020

Υλικά (και για τα 2 κεριά)

2 ψηλά λευκά κεριά, ένα για κάθε σύνθεση. Μπορούν να είναι αρωματικά
20 ξυλάκια κανέλας, όσο πιο ψηλά μπορείτε να βρείτε (περίπου 20εκ.)
Λαστιχάκια
Σπάγκος
Αποξηραμένα φρούτα
Κορδέλες π.χ. Δαντέλα
Κουκουνάρια
Αστεροειδή γλυκάνισο
Γκι
Άλλες διακοσμήσεις που σας αρέσουν
Ψαλίδι
Δυνατή γόμα

Εκτέλεση
Κερί 1

Τοποθετήστε ένα λαστιχάκι γύρω από το πάνω μέρος και ένα γύρω από το κάτω μέρος του κεριού και, στη συνέχεια, σπρώξτε και στερεώστε τα ξυλάκια κανέλας μέσα από τα λαστιχάκια, δίπλα-δίπλα, γύρω από την άκρη του κεριού. Με ένα ψαλίδι, κόψτε τα ξυλάκια κανέλας όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε, ώστε να έχουν το ίδιο ύψος με το κερί. Μόλις καλυφθεί το κερί, τυλίξτε τον σπάγκο σφιχτά γύρω από τα ξυλάκια, δέστε τον και στη συνέχεια, κόψτε τα λαστιχάκια. Έχετε πρόχειρη πετσέτα στο χέρι. Τοποθετήστε το κερί σε ένα μικρό, παλιό πιάτο και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέγιστη θερμοκρασία για 25 δευτερόλεπτα.
Αφαιρέστε το κερί από το φούρνο μικροκυμάτων κρατώντας το με την πετσέτα και πιέζοντας καλά τα ξυλάκια ώστε να ενσωματωθούν στο ελαφρώς μαλακό κερί.Τοποθετήστε ξανά το κερί στο φούρνο μικροκυμάτων για 25 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την διαδικασία. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει το κερί, αφαιρέστε το σπάγκο. Δέστε μια κορδέλα γύρω από την μέση του κεριού και τοποθετήστε τις διακοσμήσεις που σας αρέσουν, όπως αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρια, γλυκάνισο και γκι. Το κερί είναι έτοιμο!

Κερί 2
Κολλήστε 4 ξυλάκια οριζόντια ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Στα δύο άκρα της βάσης κολλήστε κάθετα δύο ακόμη ξυλάκια στις άκρες. Βεβαιωθείτε ότι το κερί χωράει να μπει μέσα. Πάνω από αυτά τα δύο ξυλάκια κολλήστε κάθετα δύο ακόμη. Μόλις στεγνώσει η σύνθεση, κολλήστε τις διακοσμήσεις που θέλετε πάνω στα ξυλάκια κανέλας. Βάλτε το κερί μέσα και έτοιμο.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές