Όταν η κολοκύθα έγινε...μάφιν!

04 Νοεμβρίου 2018
Όταν η κολοκύθα έγινε...μάφιν!

Υλικά (Για 12 μάφιν)

1 μικρή κολοκύθα με τα σπόρια της

6 καρύδια pecan, κομμένα στη μέση

3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 φλ. ασπρη ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. Baking powder

2 κ.γ. γαρύφαλλο αλεσμένο

2 κ.γ. κανέλα αλεσμένη

2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, αλεσμένο

1 κ.γ. All spice

1 κ.γ. αλάτι

⅔ φλ. ηλιανθέλαιο

3 αυγά

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Λαδώνουμε 12 θήκες για muffin η τοποθετούμε 12 χαρτάκια muffin μέσα στις θήκες του ταψιού. Μοιράζουμε την κολοκύθα στη μέση. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες. Την τοποθετούμε σε λαδοκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Καλύπτουμε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 90 λεπτά. Αφαιρούμε τη σάρκα της κολοκύθας, την βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Μετράμε 2 φλιτζάνια πουρέ και τα αφήνουμε στο πλάι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, όλα τα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με μπλέντερ χειρός τα 2 φλιτζάνια του πουρέ, το λάδι και τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα της κολοκύθας μέσα στο μείγμα του αλεύριου και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το τελικό μείγμα. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τις θήκες ή τα χαρτάκια με το μείγμα. Πάνω από το κάθε μάφιν, τοποθετούμε μισό κομμάτι καρύδι pecan και μερικούς σπόρους κολοκύθας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι, όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο μάφιν, να βγαίνει καθαρή.