Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βιτρώ

18 Δεκεμβρίου 2023
linkedin
Μερίδες
35-40 περίπου μπισκότα
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
90'
totalTime
Συνολικός χρόνος
120'
Υλικά
  • 3 φλ. (450γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. (65γρ.) κορν φλάουερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) ψιλό αλάτι
  • 1 συσκευασία (200γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
  • 2 αυγά (Μ)
  • 1 κουταλάκι (5ml) εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 περίπου μικρές καραμέλες, σε διάφορα χρώματα και γεύσεις
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή αναδευτήρα Κ για 5 λεπτά, να αφρατέψει το μίγμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το ένα αυγό, χτυπάμε να ενσωματωθεί με το μίγμα και προσθέτουμε το άλλο αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Βάζουμε τη βανίλια και λίγο – λίγο το μίγμα του αλευριού. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε από το μίξερ, το ζυμώνουμε λίγο και σχηματίζουμε με τη ζύμη ένα ορθογώνιο. Την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να σφίξει λίγο. 
Την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο με πάχος 4-5 χιλιοστά. 
Με χριστουγεννιάτικα κουπ ατ περίπου 4-5 εκ. κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα και σχέδια. Τα βάζουμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Με ένα μικρότερο κουπ ατ, αφαιρούμε ζύμη από το κέντρο του μπισκότου. 
Βάζουμε τις χρωματιστές καραμέλες (το κάθε χρώμα ξεχωριστά) σε μία σακούλα με ζιπ και τις θρυμματίζουμε με ένα σφυρί. Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις θήκες που δημιουργήσαμε στα μπισκότα. Με τη μύτη ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε μία τρύπα στην άκρια του μπισκότου (θα μας βοηθήσει να του περάσουμε κλωστή). 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα και να λιώσει η καραμέλα. 
Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν θέλουμε περνάμε κλωστή από τα μπισκότα και τα κρεμάμε σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές