Μπισκότα σε σχήμα καρδίας του Αγίου Βαλεντίνου

linkedin
Μερίδες
20 μπισκότα
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15'
totalTime
Συνολικός χρόνος
40'
Υλικά

2 φλ. (300γρ.) αλεύρι Φαρίνα 
2 καλά γεμάτες κουταλιές (15γρ.) κακάο, κοσκινισμένο
½ κουταλάκι (4γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλ. (185γρ.) βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. (140γρ.) μαλακή καστανή ζάχαρη (Soft Light Brown Sugar)
1 αυγό (Μ) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά (10ml) εκχύλισμα βανίλιας
½ φλ. περίπου (115ml) γάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
2 κουταλιές (30ml) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση:
3/4 φλ. (150γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese) σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές (60γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά (10ml) εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. (300γρ.) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουπάτ σε σχήμα καρδιάς περίπου 6 εκ. σχηματίζουμε καρδιές σε δύο μεγάλες λαδόκολλες αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. 
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη μαλακή καστανή ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη 1 ½ εκ.  
Στις ήδη προσχεδιασμένες λαδόκολλες σχηματίζουμε ένα σχήμα V μέσα στις καρδιές.  Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε όλο το εσωτερικό των καρδιών, θα απλωθεί κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα ψημένα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν. 
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη. 
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη 1cm. 
Ζευγαρώνουμε τα μπισκότα ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος τους. 
Βάζουμε γέμιση στην επίπεδη πλευρά ενός μπισκότου, αφήνοντας λίγο χώρο γύρω από τις άκρες.  Κλείνουμε με το δεύτερο μπισκότο και πιέζουμε απαλά για να ενωθούν.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές