Τριγωνάκια με πικάντικο κιμά και πινόλια

22 Ιανουαρίου 2024
linkedin
Μερίδες
60 τριγωνάκια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
50'
Υλικά
  • 1/3 φλ. (55γρ.) πινόλια (κουκουνάρια) 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (65γρ.) ψιλοκομμένο 
  • 1 κουταλάκι κάρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 8-10 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 συσκευασία (450γρ.) με 15 φύλλα κρούστας ξεπαγωμένα
  • 1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα πινόλια. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε για να φύγουν οι μεγάλοι σβόλοι από τον κιμά και ψήνουμε μέχρι να ασπρίσει και να ψηθεί. Βάζουμε το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τον κιμά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα πινόλια και τα φρέσκα φύλλα από το θυμάρι. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε κάθετα σε 4 λωρίδες των 6 εκ. περίπου. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνο και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές