Tres leches cake

08 Μαΐου 2023
linkedin
Μερίδες
8 κομματία
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
90 λεπτά
Υλικά

1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα
1 κουταλάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά (M), χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
½ φλ. (115ml) ηλιέλαιο
1 φλ. (230 γρ.) ζάχαρη
1 κουταλάκι (8 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά (10 ml) κονιάκ
Για το μίγμα γάλακτος
1 κονσέρβα (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
1 κονσέρβα (400 γρ.) γάλα εβαπορέ
2/3 φλ. (180 ml) γάλα
Για την επικάλυψη:
1 ½ φλ. (375 ml) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές (40γρ.) ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι (8 ml) εκχύλισμα βανίλιας
3-4 κουταλιές (30-40γρ.) χαλεπιανά (Φιστίκια Αιγίνης) 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. 
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Βάζουμε στο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε τη βανίλια και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο–λίγο το μείγμα αλευριού. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1/3 από τη μαρέγκα. Με μία σπάτουλα την ενσωματώνουμε στο μείγμα του κέικ κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μετά, βάζουμε ακόμα 1/3 και ξαναδιπλώνουμε και μετά την υπόλοιπη μαρέγκα και ενσωματώνουμε με τη σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί 23Χ32εκ., το οποίο βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. 
Παράλληλα ετοιμάζουμε το μίγμα γάλακτος: Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και το γάλα. Βγάζουμε το κέικ ζεστό από το ψυγείο και το τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με την πίσω μεριά από ένα ξύλινο σουβλάκι. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο–λίγο το σιρόπι με τα 3 γάλατα αρχίζοντας από τις άκριες του κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα, περίπου 7 λεπτά. Βάζουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ να παγώσει. Πασπαλίζουμε με τα χαλεπιανά και σερβίρουμε. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές