Το know-how ενός πετυχημένου BBQ

21 Αυγούστου 2014

Η χαρά του ψήστη! Ιδίως στο νησί μας, ψήνουμε αβέρτα-κουβέρτα χωρίς να χρειαζόμαστε και πολλές αφορμές. Οι Κυριακές με όλη την οικογένεια μαζεμένη, τα πεθερικά, τους φίλους, τα παιδιά, απαιτούν σούβλα! Και τ...ο θέμα barbeque είναι αυστηρά αντρική υπόθεση. Οι γυναίκες τα λένε, ετοιμάζοντας τις σαλάτες, τα μεζεδάκια και τα διάφορα ντιπ, τα παιδιά τρέχουν και παίζουν ξέγνοιαστα χωρίς να χρειάζεται να καθίσουν αυστηρά στο τραπέζι και να προσέξουν τους τρόπους τους. Και οι άντρες… χύμα στο κύμα, με μια βερμούδα και σαγονιάρες, καταπιάνονται με το αυτοκρατορικό ψήσιμο των κρεάτων. Ποιο είναι το know-how για ένα πετυχημένο BBQ;
Καταρχάς θα πρέπει η πρώτη ύλη να είναι πολύ καλής ποιότητας και να διαθέτουμε ποικιλία για αυτό πρέπει να είναι ποιότητας METRO. Για μια σούβλα που θα συζητηθεί, χρησιμοποίησε τουλάχιστον 4 διαφορετικά είδη κρέατος, που θα είναι σωστά κομμένα. Ακολουθεί το μαρινάρισμα το οποίο θέλει το χρόνο του. «Μπανιάρισε» τα κρέατα σωστά, για να γίνουν τρυφερά και λαχταριστά. Επέδειξε Επίδειξε φαντασία∙ στη σχάρα δεν ψήνουμε μονάχα κρέας: Ζέστανε κυπριακές πιτούλες, καψάλισε ελαφριά πιπεριές πολύχρωμες και ψήσε μέσα σε αλουμινόχαρτο πατάτες με τη φλούδα τους!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές