Ταλιατέλες με καλαμάρι και pesto βασιλικού

linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά

500 γρ ταλιατέλες 
250 γρ καλαμάρι φρέσκο 
100 γρ ντοματίνια 
50 γρ βασιλικό φρέσκο 
30 γρ κουκουνάρι 
1 σκελίδα σκόρδο 
80 γρ ελαιόλαδο 
30 γρ παρμεζάνα τριμμένη 
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
Αλάτι 
Πιπέρι 
Φρέσκο θυμάρι ψιλοκκομένο
Ξύσμα από μοσχολέμονο 
Νερό για τις ταλιατέλες 

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ψήνουμε τις ταλιατέλες. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι  και  τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. 


Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto εκτός από την παρμεζάνα και πολτοποιούμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε καλά για να δέσουμε το pesto.
Κόβουμε το καλαμάρι σε ταλιατέλες και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τα ντοματίνια.  


Σουρώνουμε τις ταλιατέλες από το νερό και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. 
Για το τελείωμα βάζουμε στο τηγάνι με τα μακαρόνια το pestο και το ξύσμα από το μοσχολέμονο.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές