Γλυκές, γιορτινές στιγμές!

27 Δεκεμβρίου 2019
linkedin
Μερίδες
10
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
2 ώρες
Υλικά

115 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, κομμένη

115 γρ. πικρόγλυκη σοκολάτα, κομμένη

2 φλ. παγωμένη κρέμα γάλακτος 34-36% λιπαρά

1 φλ. ψημένα κάστανα, κομμένα

4 ασπράδια μεγάλων αυγών

¼ φλ. και επιπλέον 2 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι

Κατεψυγμένα μούρα και φυλλαράκια μέντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ, σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μερικές φορές. Την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να μαλακώσει και ακολούθως διπλώνουμε μέσα τη σοκολάτα, τα κάστανα και μια πρέζα αλάτι.

Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν. Καθώς το κάνουμε αυτό, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και σφιχτό μείγμα, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, το ένα τρίτο των χτυπημένων ασπραδιών, μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέσα τα υπόλοιπα ασπράδια.

Με ένα κουτάλι βάζουμε το μους σε ατομικά μπολ, μέχρι τα ⅔. Τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε το κάθε μους με λίγα κατεψυγμένα μούρα και λίγα φυλλαράκια μέντας.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές