ΓΛΥΚΟ BRIOCHE

03 Οκτωβρίου 2022
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
2 ώρες
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 240 ml γάλα χλιαρό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 αβγό
  • 7 γρ. μαγιά ξηρή
  • 520 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το πασπάλισμα της ζύμης

  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • 1 αβγό
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
  1. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, το αβγό και τη μαγιά.
  2. Ανακατεύουμε μ’ ένα σύρμα χειρός.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  4. Μεταφέρουμε στον κάδο του  μίξερ και με το εξάρτημα του γάντζου χτυπάμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.
  6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα, πάχους 1εκ. και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα σοκολατάκια.
  8. Τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα και έπειτα κόβουμε σε 6 ίσα μέρη.
  9. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος 25x12 εκ.
  10. Τοποθετούμε μέσα στο σκεύος, τα κομμάτια που έχουμε κόψει, το ένα δίπλα στο άλλο.
  11. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς στον αέρα.
  13. Σπάμε το αβγό σε ένα μικρό μπολ και αλείφουμε το ψωμί με ένα πινέλο.
  14. Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά. Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  15. Μόλις βγάλουμε το ψωμί από το φούρνο, με ένα πινέλο αλείφουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές