Σαλάτα ‘superfood’

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15'
totalTime
Συνολικός χρόνος
15'
Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. κουνουπίδι
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 180 γρ. βρασμένο παντζάρι
  • 150 γρ. φύλλα σπανάκι
  • 25 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 300 γρ. βρασμένο κινόα
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • Πάγο

Για το ντρέσινγκ

  • 100 γρ. ταχίνι ακατέργαστη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml μέλι
  • 200 ml νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα δοσομετρητή ή ένα μπολ και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε πολύ καλά.

Για τη σαλάτα:

  1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, μια πρέζα αλάτι και ζεσταίνουμε πολύ καλά.
  2. Βράζουμε το κουνουπίδι για 3 λεπτά και έπειτα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το μπρόκολο αλλά βράζουμε για 1.5 λεπτό. Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα σανίδι κοπής κόβουμε τα μήλα και το παντζάρι σε λεπτές λωρίδες.
  4. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βρασμένο κινόα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το αμύγδαλο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι και το ντρέσινγκ μας.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαφρές κινήσεις και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές