ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

22 Απριλίου 2022
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
totalTime
Συνολικός χρόνος
2 ώρες
Υλικά

160 γρ. ρύζι γλασέ
2 lt νερό
6 αβγά
1 κρεμμύδι
100 γρ. σέλινο
θυμάρι
5-6 κόκκους πιπεριού
2 φύλλα δάφνης
120 ml χυμό λεμονιού
30 γρ. κόρν φλάουρ
200 ml κρέμα γάλακτος
μισό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου 30 -40 λεπτά και ξαφρίζουμε. 
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το θυμάρι, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 45 λεπτά.
3. Σουρώνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό  και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αβγά , το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος (liaison) , τα χτυπάμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Αφού έχει ψηθεί το ρύζι , αποσύρουμε από τη φωτιά και αβγοκόβουμε. Προσθέτουμε μέσα το  κοτόπουλο.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές