Σαλάτα με ρεβίθια, γλυκοπατάτα & μπέικον

21 Φεβρουαρίου 2022
linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
Υλικά

250 γρ. βρασμένα ρεβύθια
100 γρ. γλυκοπατάτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ.  ανάμεικτη σαλάτα
30 γρ. ρόκα
1 καρότο τριμμένο
50 γρ. σέλινο
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Φιλέτα ενός πορτοκαλιού
1 κρεμμύδι 
3 φέτες μπέϊκον
1 σκ. σκόρδο
Ξύσμα ενός  μοσχολέμονου
40 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. κύμινο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
1 ρόδι
60 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον, την τριμμένη γλυκοπατάτα, το σέλινο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το γιαούρτι και το κύμινο και ανακατεύουμε.
3. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε την ανάμεικτη σαλάτα και τα φύλλα ρόκας, το ρόδι και τα φιλέτα από το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
4. Σερβίρουμε στο πιάτο μας το μείγμα από τα ρεβίθια και γαρνίρουμε με τα φύλλα σαλάτας. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές