Ριγκατόνι Αραμπιάτα

09 Μαΐου 2022
linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
20'
Υλικά
Για τη σάλτσα
800 γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα 
2 τμχ τσίλι 
2 σκ. σκόρδο 
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό 
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 
6-7 φύλλα βασιλικού 
Αλάτι 
Πιπέρι 
10 γρ. ζάχαρη 
 
Για τα ζυμαρικά 
500 γρ. ριγκατόνι 
2 l νερό 
10 γρ. αλάτι 
Παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
1. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι και πολτοποιούμε.
2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά για να ζεσταθεί. 
3. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα.
4. Διατηρούμε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα και τη ζάχαρη. Βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
5. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και το μαϊντανό.
 
Για τα ζυμαρικά
1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζεσταίνουμε. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
2. Σουρώνουμε, μεταφέρουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
3. Σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές