Σαλάτα με Κινόα στο βαζάκι για την παραλία ή στο γραφείο

linkedin
Μερίδες
1-2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15'
totalTime
Συνολικός χρόνος
25'
Υλικά

Για την κινόα

  • ½ φλ (90γρ.) κινόα της αρεσκείας μας (κόκκινη, άσπρη κλπ)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 φλ. (250ml) νερό 

Για τη σαλάτα

  • 2 κουταλιές (20ml) ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλ. (120γρ.) καλαμπόκι βρασμένο 
  • 1 φλ. (120γρ.) αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ λεμόνι, το χυμό 
  • 3/4 φλ. (100γρ.) καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 3/4 φλ. (120γρ.) βρασμένη κινόα 
  • 3/4 φλ. (80γρ.) αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές (25γρ.) ηλιόσπορους
  • 1 φλ. φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κινόα: Ξεπλένουμε την κινόα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το ζωμό διαλυμένο στο νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο βαζάκι χωρητικότητας 750ml βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μετά, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το αβοκάντο, το οποίο ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει, το καρότο, την κινόα, το αγγουράκι, τους ηλιόσπορους και τα φύλλα ρόκας. Κλείνουμε το βαζάκι και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Όταν θα την απολαύσουμε ανακινούμε το βαζάκι για να πάει η μαρινάδα παντού και απολαμβάνουμε είτε από το βαζάκι, είτε σερβίροντάς τη σε ένα πιάτο. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές