Πουτίγκα με τσουρέκι

07 Απριλίου 2023
linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά

1 τσουρέκι, 800-1000γρ. περίπου
4 αυγά (Μ)
1 φλ. (250ml) γάλα
1  ¼ (310ml) κρέμα γάλακτος 
3 κουταλιές (45γρ.) ζάχαρη 
1 κουταλάκι (10ml) εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά βούτυρο για το ταψί
2 φλ. (300γρ.) σμέουρα (Rasberries) και μύρτιλα (Βlueberries) και επιπλέον για το σερβίρισμα
2 κουταλιές (30γρ.) καστανή ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και μετά σε κυβάκια. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 23Χ30εκ. και βάζουμε μέσα τα κυβάκια από το τσουρέκι. Περιχύνουμε με το υγρό μίγμα του γάλακτος και αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα για να φουσκώσει το τσουρέκι. Βάζουμε τα μούρα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πουτίγκας. Την ώρα που θα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με  επιπλέον μούρα και γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.  

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές