Οι καλύτερες πισίες

16 Σεπτεμβρίου 2022
linkedin
Μερίδες
10-12
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά

Για τη ζύμη
3 1/3 φλ. (500γρ.) αλεύρι Χωριάτικο
1 φακελάκι (10γρ.) βανίλια
1 κοφτό κουταλάκι (4γρ.) αλάτι
2 κουταλιές (20ml) ροδόσταγμα 
1 κουταλιά (10ml) χυμό λεμονιού
1/3 φλ. (85ml) ηλιέλαιο 
3/4 φλ. (185ml) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Για το τηγάνισμα 
2-3 φλ. ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη
μέλι
ξηρούς καρπούς χοντροαλεσμένους

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, το ροδόσταγμα, το χυμό λεμονιού  και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να «ξεκουραστεί». 

Παίρνουμε λίγο ζυμάρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε στρογγυλές πίτες, ανάλογα με το πόσο μεγάλες τις θέλουμε και ύψος περίπου 3-4 χιλιοστά. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα την πισία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις ροδίσει από την κάτω πλευρά, τη γυρνάμε με μία σμίλα ή ξύλινο σουβλάκι.

Αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε  πασπαλίζοντας με ζάχαρη, ξηρούς καρπούς ή βάζοντας μέλι. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές