Μπιζελόσουπα με πάνσετα

09 Απριλίου 2021
linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά
1, 1/5 lt  ζωμό κοτόπουλο 
500 γρ κατεψυγμένο αρακά ( μπιζέλια )
2 κ.σ. σχοινόπρασο 
100 ml κρέμα γάλακτος 
100 γρ. πανσέτα 
Αλάτι 
Πιπέρι 
1 σκ. σκόρδο 
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε τον αρακά (μπιζέλια) και προσθέτουμε το σκόρδο, το ζωμό μαζί με το σχοινόπρασο και αφήνουμε να βράσει για περίπου 8-10 λεπτά. 
  3. Όταν απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Με ένα μπλέντερ χειρός φτιάχνουμε βελούδινη υφή.
  4. Σε ένα τηγάνι που βράζει βάζουμε τη λεπτοκομμένη πανσέτα για περίπου 2 λεπτά ώστε να αποκτήσει τραγανή υφή.
  5. Σερβίρουμε την μπιζελόσουπα και γαρνίρουμε με κομμάτια πανσέτας
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές