Ζυμαρικά µε πέστο αβοκάντο

13 Μαΐου 2022
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
25'
Υλικά

1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά “φιογκάκια” (Farfalle) 
1 κύβο ζωµό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
Για το πέστο αβοκάντο
2 σκελίδες (8γρ.) σκόρδο 
½ λεμόνι, ο χυμός
1 φλ. (40γρ.) φύλλα βασιλικού 
1 φλ. (70γρ.) παρµεζάνα ή κεφαλοτύρι τριµµένο 
1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) αλάτι
1/3 φλ. (60γρ.) πινόλια (κουκουνάρια) καβουρδισμένα
¼ φλ. (60 ml) ελαιόλαδο
2 µεγάλα αβοκάντο, ½ κιλό, καθαρισμένο  
Για το σερβίρισμα
10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το πέστο αβοκάντο: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα σκόρδα, το χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το αλάτι, τα πινόλια (κρατάμε λίγα για το γαρνίρισμα), το ελαιόλαδο, το αβοκάντο. Αλέθουμε καλά.  
Σε µια κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει.  Προσθέτουμε το ζωμό και το αλάτι. Ανακατεύουμε και βάζουμε τα ζυμαρικά. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει και πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 8 λεπτά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πέστο αβοκάντο και αν χρειαστεί το ζωμό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα ντοματίνια και τα καβουρδισμένα πινόλια. 

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές