Πανεύκολη μηλόπιτα για να υποδεχτούμε γλυκά το Φθινόπωρο

17 Σεπτεμβρίου 2014
Ένα γλυκό τόσο εύκολο και ζουμερό, που δεν θα έχετε πλέον καμία μα καμία δικαιολογία. Καλό Φθινόπωρο!
 
Θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία σφολιάτας
για τη γέμιση:
5-6 μήλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γλ. κανέλα
 
Πάμε…
Βγάζουμε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το αποσύρουμε να πέσει η θερμοκρασία του. Σε ένα μπολ ενώνουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια κουτάλα να ενωθούν τα υλικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα μήλα και τα ενώνουμε με τη σως. Γεμίζουμε τη σφολιάτα αφήνοντας χώρο στο περίγραμμα, για να μη στάξει η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20’-25’, στη μεσαία σκάλα. Η μηλόπιτα θα φουσκώσει και θα πάρει ωραίο χρώμα, ενώ το μήλο με την κανέλα και τη ζάχαρη θα μοσχομυρίσουν το σπίτι. Μπορείτε να φτιάξετε και μικρά μηλοπιτάκια, κόβοντας τη σφολιάτα σε κομμάτια και καπακώνοντας τη γέμιση (1 κ.σ. ανά μηλοπιτάκι). 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές