On Mother's Day

06 Μαΐου 2018

Θα χρειαστείτε:

30 εκ. x 30 εκ. χοντρό μπλε χαρτόνι

3 εκ.(πλάτος) x 15 εκ. χοντρό πράσινο χαρτόνι

20 εκ. x 20 εκ. χοντρό κίτρινο χαρτόνι

20 εκ. x 20 εκ. χοντρό κόκκινο χαρτόνι

Γόμα                                 

Ψαλίδι

Μολύβι

 Εκτέλεση

Πρώτα δημιουργούμε τα λουλούδια. Με ένα μολύβι σχεδιάζουμε πάνω στο κίτρινο χαρτόνι, δύο λουλούδια ιδίου μεγέθους και ένα μικρό κίτρινο κύκλο. Πάνω στο κόκκινο χαρτόνι, σχεδιάζουμε δύο μικρούς κόκκινους κύκλους και ένα κόκκινο λουλούδι. Πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος με τα κίτρινα.

Με τη γόμα, κολλάμε τους δύο κόκκινους κύκλους πάνω από τα δύο κίτρινα λουλούδια και με τον ίδιο τρόπο, τον κόκκινο κύκλο πάνω από το κόκκινο λουλούδι. Θα έχουμε τρία λουλούδια. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Κόβουμε το πράσινο χαρτί σε τρεις λωρίδες, μεγέθους 1 εκ. πλάτος και 15 εκ. ύψος. Αυτά είναι τα κοτσάνια των λουλουδιών.

Κολλούμε το κάθε λουλούδι πάνω από το κοτσάνι, προσπαθώντας να τοποθετήσουμε το λουλούδι, έτσι ώστε να καλύπτει 3 εκ. από το κοτσάνι. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Για να φτιάξουμε το μπουκέτο, κόβουμε ένα μέρος από το μπλε χαρτόνι, σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Θέλουμε το ύψος του να είναι περίπου 16 εκ. και το πλάτος, 10 εκ. Ακολούθως, κόβουμε ένα μικρό τρίγωνο, στο ίδιο πλάτος με το πλατύτερο μέρος του παραλληλόγραμμο και περίπου 7-8 εκ. ύψος. Κολλάμε τις άκρες του τρίγωνου πάνω από το άλλο κομμάτι. Αυτό θα δημιουργήσει ένα μπουκέτο με μια μικρή «τσέπη».

Βάζουμε λίγη γόμα στο πίσω μέρος των κοτσανιών, ανοίγουμε προσεκτικά τη τσέπη και τοποθετούμε μέσα τα λουλούδια. Το κόκκινο λουλούδι, πρέπει να είναι στη μέση και τα κίτρινα, από ένα σε κάθε πλευρά, όπως στη φωτογραφία.

Το χάρτινο μπουκέτο λουλουδιών είναι έτοιμο να το χαρίσετε στη γιαγιά!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές