Halloween Χειροτεχνίες για Παιδιά (και όχι μόνο)

28 Οκτωβρίου 2021

Έρχεται το Halloween και αν κι είναι κυρίως ξενικό έθιμο, καλό είναι να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να νιώθουν μέλος μιας μεγάλης παγκόσμιας οικογένειας. Δίδαξε λοιπόν στα παιδιά για τις παραδόσεις και τα έθιμα άλλων χωρών και διασκεδάστε μαζί, φτιάχνοντας μερικές εύκολες κατασκευές που σίγουρα θα λατρέψουν. 

Ιστός Αράχνης; Ευκολάκι. 

 

Μάζεψε 3-4 λεπτά ξυλάκια (ή ακόμη και ξυλάκια παγωτού) και δέσε τα στη μέση με σφικτό κόμβο, χρησιμοποιώντας σπάγκο ή λεπτό σχοινάκι, δημιουργώντας σχήμα αστεριού. Φτιάξε τον ιστό τυλίγοντας σπάγκο γύρω από κάθε ξυλάκι, δημιουργώντας εξάγωνα ή οκτάγωνα, από το κέντρο προς τα έξω.

Γλειφιτζούρια Φαντασματάκια

«Ντύσε» μερικά γλειφιτζούρια με άσπρο ύφασμα (ή χαρτί κουζίνας) και δέσε κορδέλα γύρω από τον «λαιμό», αφήνοντας το υπόλοιπο ύφασμα να δημιουργήσει μια άσπρη  «φούστα» (ή στη δική μας περίπτωση – σεντόνι) στο κάτω μέρος. Ζωγράφισε ματάκια στο «κεφάλι» με μαύρο μαρκαδόρο και πες… μπού!

Μούμια σε Βαζάκι

 

Θυμάσαι εκείνο τα γυάλινο βαζάκι που φύλαξες γιατί «μια μέρα θα το χρειαστείς»; Ε τώρα είναι η ώρα του! Ζωγράφισε ή κόλλησε δύο ματάκια στο πάνω μέρος και βγάλε το καπάκι. Τύλιξέ το με άσπρες γάζες για να δημιουργήσεις «εφέ μούμιας» καλύπτοντας όλο το βαζάκι εκτός από τα ματάκια. Τοποθέτησε αναμμένο κεράκι μέσα στο βάζο για να απολαύσεις το «φοβερό» τελικό αποτέλεσμα!

Δακτυλόκουκλες Τερατάκια

 

Κόψε τα κωνικά χαρτονάκια που ξεχωρίζουν τα αυγά στην αυγοθήκη. Χρωμάτισέ τα με νερομπογιές και αφού στεγνώσουν, ζωγράφισε ή κόλλησε ένα μεγάλο μάτι στη μέση του κάθε κομματιού και συνέχισε προσθέτοντας στοματάκι, μυτούλα ή ότι άλλο θες. Βάλε μαλλιά με λωρίδες από τσαλακωμένο ή κυματιστό χρωματιστό χαρτί στο πάνω μέρος και «φόρεσε» τα τερατάκια στα δάκτυλά σου για να κάνεις το δικό σου Halloween κουκλοθέατρο.

Σκαλιστή Κολοκύθα 

 

Αφήσαμε την καλύτερη (και πιο κλασσική) χειροτεχνία, τελευταία. Αν θες να μπεις για τα καλά στο «πνεύμα», πάρε μια κολοκύθα (δεν χρειάζεται να είναι ολοστρόγγυλη) και φτιάξε το δικό σου παραδοσιακό «jack-o-lantern». 

1. Κόψε το πάνω μέρος με το κοτσάνι (το καπάκι) και άδειασέ την κολοκύθα καλά με κουτάλι ώστε τα τοιχώματά της να είναι όσο λεία και λεπτά μπορείς να τα κάνεις. (Φύλαξε το εσωτερικό της κολοκύθας, για να φτιάξεις σούπα ή κέικ).

2. Χρησιμοποίησε μαρκαδόρο για να ζωγραφίσεις μάτια, μύτη και στόμα

3. Χάραξε το πρόσωπο που ζωγράφισες προσεχτικά

4. Τοποθέτησε αναμμένο κεράκι μέσα στην κολοκύθα, κλείσε το πάνω μέρος με το «καπάκι» (που έκοψες στο βήμα 1), σβήσε τα φώτα και ετοιμάσου να ακούσεις ένα ενθουσιασμένο WOW! 

Μπορεί να είναι ξενόφερτη γιορτή αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην απολαύσουμε το δικό μας Halloween στο σπίτι με τα παιδιά μας (ή και με φίλους). Είναι αυτές οι στιγμές γεμάτες δημιουργικότητα, καλοπέραση και γέλιο που θα θυμόμαστε για πάντα. 

 

Happy Halloween σε όλους!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές