Μπισκότα με τζίντζερ

14 Νοεμβρίου 2022
linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
totalTime
Συνολικός χρόνος
Υλικά

2 1/3 φλ. (350γρ.) αλεύρι Φαρίνα 00
1 κουταλάκι (5γρ.) μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια (10γρ.) κακάο
2 κουταλάκια (6γρ.) τζίντζερ (πιπερόριζα) σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι (10γρ.) βανίλια
1 1/3 φλ. (190γρ.) μαλακή καστανή ζάχαρη (Light Soft Brown Sugar)
1 αυγό (Μ)
½ φλ. (125γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές (30ml) γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το τζίντζερ, τη βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο.
και το γάλα. Ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.


Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά του φούρνου. 
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβουμε τα μπισκότα, χρησιμοποιώντας κουπ-πατ σε σχήμα Gingerbread Man  ή ο,τι άλλο χριστουγεννιάτικο σχήμα θέλουμε. Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει. Τοποθετούμε τα μπισκότα στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση 2 ½ εκ. μεταξύ τους. Τρυπάτε τα μπισκότα με τη μύτη ενός μικρού κορνέ. Εναλλακτικά, τρυπάμε με ένα μεταλλικό καλαμάκι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 12-14 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους και πόσο μαλακά τα θέλουμε. Εμένα μου αρέσουν αρκετά τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά γιατί μόλις βγουν από το φούρνο θα είναι μαλακά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Για το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τα στολίζουμε με μαγειρικό σπάγκο. 

 

 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές