Μυρωδάτο Κέικ Φράουλας

09 Ιουλίου 2014
Μυρωδάτο Κέικ Φράουλας

Υλικά:

4 αβγά

200 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. αλεύρι

200. φράουλες

220 γρ. ωμά αμύγδαλα σε σκόνη

10 γρ. μπέικινγκ πάουντερ

 

Για το γλάσο φράουλας:

80 γρ. φράουλες

230 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Τρόπος παρασκευής:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και όταν πέσει λιγάκι η θερμοκρασία του, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι (125 γρ.), καλά κοσκινισμένο, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια.

Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα πολτοποιούμε τις φράουλες πολύ καλά. Ρίχνουμε την πούλπα της φράουλας στο μείγμα και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι (125 γρ.), το μπέικινγκ πάουντερ και τα ωμά αμύγδαλα που προηγουμένως έχουμε δουλέψει στο μπλέντερ, σε σκόνη. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180°C για 45' περίπου.

Για το γλάσο φράουλας:

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα. Τις περνάμε σε ένα κατσαρολάκι και τις ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη ζάχαρη κι ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο γλάσο. Αν θέλουμε, αραιώνουμε με λίγο νερό.