Kέικ Γεωγραφία με πορτοκάλι

18 Σεπτεμβρίου 2023
linkedin
Μερίδες
10-12
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά
  • 4 φλ. (600γρ.) αλεύρι Φαρίνα «00»
  • 2 κουταλάκια (16γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. (230ml) ηλιέλαιο 
  • 1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
  • 2 κουταλιές (10γρ.) ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 αυγά (Μ) 
  • 2/3 φλ. (170γρ.) φρέσκο γάλα
  • 2/3 φλ. (170ml) χυμό πορτοκαλιού

Για το καφέ μίγμα

  • 2 κουταλιές (20γρ.) κακάο κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. (80ml) γάλα

Για την επικάλυψη 

  • ζάχαρη άχνη 
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. 
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. 
Σε ένα άλλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά πριν την κάθε προσθήκη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. 
Βάζουμε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού. Ρίχνουμε στη φόρμα το μισό μίγμα. Στο υπόλοιπο μίγμα βάζουμε το κακάο και το 1/3 φλ. γάλα. Ανακατεύουμε με το μίξερ για να ενσωματωθεί.  Ρίχνουμε το καφέ μίγμα στην φόρμα και με ένα πιρούνι και κυκλικές κινήσεις κάνουμε «νερά» μέσα στο κέικ. 
Ψήνουμε στην προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές