Mac and cheese

17 Ιανουαρίου 2022
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 minutes
totalTime
Συνολικός χρόνος
10 minutes
Υλικά

250 γρ. shrimps pasta 
900 ml γάλα πλήρες
100 ml κρέμα γάλακτος 
100 γρ. βούτυρο ανάλατο 
100 γρ. αλεύρι 
200 γρ. τυρί cheddar τριμμένο 
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 
100 γρ. panko breadcrumbs 
1 κ.σ. πάπρικα 
Αλάτι 
Πιπέρι 
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι για να φτιάξουμε ένα ξανθό ρου. ( τα ρου / roux αποτελούν τη βάση για το δέσιμο διαφόρων σαλτσών και για να παρασκευάσουμε ένα ρου χρειαζόμαστε λιπαρή ύλη και αλεύρι)
2. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μέσα στο κατσαρολάκι με το ρου και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. 
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά μέσα το τριμμένο τυρί cheddar.
4. Αλατοπιπερώνουμε.
5. Σε μια κατσαρόλα με πολύ βραστό νερό βράζουμε τα μακαρόνια περίπου 5 λεπτά.
6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
7. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
8. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μπεσαμέλ μέσα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
9. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το panko breadcrumbs, την τριμμένη γραβιέρα, την τριμμένη παρμεζάνα και την πάπρικα.
10. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
11. Προσθέτουμε ακόμα λίγη μπεσαμέλ στο μείγμα και τοποθετούμε από πάνω για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από την κρούστα με τα τυριά.
12. Ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στο grill στους 220 C βαθμούς για 10 λεπτά.
 

Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές