Κοτόπουλο λεμονάτο

01 Σεπτεμβρίου 2025
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
100'
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο, 1 ½ κιλό περίπου κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. χυμό λεμονιού
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τα φύλλα από τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μισό μίγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε 4 ή 6 κομμάτια και τις αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα ελαιολάδου και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις περιχύνουμε με όλο το ζουμί που έμεινε στο μπολ.
  2. Τσαλακώνουμε μια αντικολλητική λαδόκολλα και σκεπάζουμε το ταψί. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε ζουμί από το φαγητό και περιχύνουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο ταψί για ακόμα 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο.
  3. Σερβίρουμε περιχύνοντας το φαγητό με το ζουμί του.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png