Κοτόπουλο με σταφύλι στο φούρνο

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
totalTime
Συνολικός χρόνος
Υλικά

8 μηροί κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα
2 -3 φλ. κόκκινο σταφύλι
5-6 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά γούστερ σος (Worcestershire sauce)
1 λάιμ, το ξύσμα και ο χυμός 
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ φλ. μέλι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τη γούστερ σος, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα σκόρδα, το πιπέρι και το μέλι. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Δεν βάζουμε αλάτι γιατί έχει η σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C.  Βάζουμε το κοτόπουλο και τα σταφύλια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. 

Προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμαριού και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές