Κλέφτικο στη Λαδόκολλα

26 Μαΐου 2014

Υλικά:

1 κιλό κατσικάκι, σε μερίδες

200 γρ. Κεφαλοτύρι /

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια /

3 μεγάλες πατάτες /

3 χρωματιστές πιπεριές

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

2 κ.σ. μουστάρδα

½ κούπα ελαιόλαδο

½ -1 κούπα λευκό, ξηρό κρασί

αλάτι, πιπέρι

(θα χρειαστούμε λαδόκολλες ή σακούλα για το ψήσιμο και σπάγκο)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τις μερίδες του κρέατος και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος. Κόβουμε το τυρί σε μεγάλους κύβους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα προσθέτουμε όλα στο κρέας κι ολοκληρώνουμε με τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το λάδι και το κρασί (όσο θέλουμε). Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά, να πάνε τα υλικά μας παντού. Σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να μαριναριστεί. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα δυο μεγάλες λαδόκολλες. Αδειάζουμε το κρέας με τα ζουμιά του στο ταψί και κλείνουμε καλά τα λαδόχαρτα με σπάγκο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σακούλα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 75 λεπτά. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές