It's Halloween o'clock!

28 Οκτωβρίου 2018

Είτε οργανώνετε πάρτι στο σπίτι ή απλά θέλετε να μπείτε στο κλίμα του Halloween, αυτές οι φανταστικές νυχτερίδες είναι ένας ωραίος τρόπος να διακοσμήσετε το χώρο σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 4 ρολά χαρτί τουαλέτας
  • Μαύρο χαρτί χειροτεχνίας περίπου 10Χ10 εκ. και ακόμα ένα κομμάτι 30Χ30 εκ για τις λεπτομέρειες
  • Σομόν χαρτί χειροτεχνίας περίπου 10Χ10 εκ. και ακόμα ένα κομμάτι 30Χ30 εκ για τις λεπτομέρειες
  • Κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας περίπου 10Χ10 εκ. και ακόμα ένα κομμάτι 30Χ30 εκ για τις λεπτομέρειες
  • Γαλάζιο χαρτί χειροτεχνίας περίπου 10Χ10 εκ. και ακόμα ένα κομμάτι 30Χ30 εκ για τις λεπτομέρειες
  • Λευκό χαρτί χειροτεχνίας περίπου 30Χ30 εκ. για τις λεπτομέρειες
  • 4 κλωστές πλεξίματος στα πιο πάνω χρώματα, περίπου 1 μέτρο η κάθε μια.
  • Γόμα, κολλητική ταινία, μολύβι, χάρακα, ψαλίδι

Εκτέλεση

  1. Το πρώτο βήμα είναι να κάνουμε τους συνδυασμούς χρωμάτων (δείτε τη φωτογραφία). Εμείς σας προτείνουμε συγκεκριμένα χρώματα (μαύρο, σομόν, κόκκινο, γαλάζιο), αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποιους άλλους συνδυασμούς θέλετε π.χ. πορτοκαλί στο χρώμα της κολοκύθας, περισσότερο κόκκινο, πράσινο κλπ.
  2. Πάνω στο λευκό χαρτί, σχεδιάζουμε με ένα μολύβι τις λεπτομέρειες π.χ. μάτια (μπορεί μια νυκτερίδα να έχει μόνο ένα μάτι ή και...περισσότερα!), τις κόρες των ματιών, δόντια σε διάφορα μεγέθη (δείτε τη φωτό για ιδέες). Βεβαιωνόμαστε πως το μέγεθος των λεπτομερειών θα είναι ανάλογο της περιφέρειας του ρολού. Με ένα ψαλίδι, κόβουμε αυτά τα μέρη.
  3. Παίρνουμε τα κομμάτια 30Χ30 εκ. από τα διάφορα χρώματα και σχεδιάζουμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες π.χ. φτερούγες, μεγάλα μάτια. Τα κόβουμε.
  4. Θα χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια 10Χ10 εκ. για να “ντύσουμε” τις νυχτερίδες μας. Το κάθε ρολό τουαλέτας έχει ύψος περίπου 9,5 εκ. Τυλίγουμε το κάθε ρολό με το χρώμα που θέλουμε, το κολλάμε με γόμα και κόβουμε ότι περισσεύει. Αυτό είναι το σώμα.
  5. Πλάι σε κάθε σώμα, τοποθετούμε τις λεπτομέρειες π.χ. δόντια, είδος ματιών και κόρων και φτερούγες. Είναι σημαντικό να τα έχουμε κάνει το προγραμματισμό πριν αρχίσουμε να τα κολλάμε και φυσικά να αφήσουμε τη φαντασία μας να κάνει όσους τρελούς χρωματικούς συνδυασμούς θέλουμε.
  6. Όταν έχουμε βρει τους συνδυασμούς, με τη γόμα αρχίζουμε να κολλάμε τα διάφορα μέρη πάνω στο σώμα της νυχτερίδας μας. Αν κολλήσετε κάτι στραβό, μην ανησυχείτε, είναι Halloween και όλων των ειδών τα ζώα και τερατάκια επιτρέπονται! Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
  7. Όσον αφορά στα φτερά, διπλώνουμε τις άκρες τους ½ εκατοστό και χρησιμοποιούμε αυτό το μέρος για να κολλήσουμε το φτερό με γόμα πάνω στο σώμα, ώστε να στερεωθεί καλύτερα.
  8. Επιλέγουμε το χρώμα της κλωστής που θα ταιριάξει με την κάθε νυχτερίδα. Το μήκος της κάθε κλωστής, εξαρτάται από το που θα κρεμάσετε την κάθε νυχτερίδα.
  9. Στερεώνουμε την άκρη της κλωστής στο εσωτερικό του ρολού με κολλητική ταινία και ακολούθως κρεμάμε τη κλωστή από το σημείο που θέλουμε.

Οι τρομακτικές νυχτερίδες είναι έτοιμες!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές