Μύρισε….χριστουγεννιάτικο τσάι!

09 Δεκεμβρίου 2017

Υλικά ( Για τέσσερα φλιτζάνια)

3 φλ. νερό

4 φακελάκια μαύρο τσάι

8 γαρίφαλα

2 φλ. γάλα, χαμηλό σε λιπαρά (προαιρετικό)

4 εκ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ, κομμένο στη μέση, κατά μήκος

1 ξυλάκι κανέλα και 4 για γαρνιτούρα

¼ κ.γ. ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού

¼ φλ. μέλι ή όσο θέλετε εσείς

4 καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό μαζί με το φρέσκο τζίντζερ. Όταν φτάσουν σε σημείο βρασμού, μειώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα φακελάκια τσαγιού, το 1 ξυλάκι κανέλας, τα ολόκληρα γαρίφαλα, τους ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού και το γάλα. Τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μοσχομυρίσει η κουζίνα, για 6 περίπου λεπτά δηλαδή.

Περνάμε το τσάι μέσα από ένα σουρωτήρι, πετάμε τα μπαχαρικά και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέσα το μέλι και το σερβίρουμε ζεστό. Γαρνίρουμε με 1 ξυλάκι κανέλας και με μια φέτα ( ή μισή αν είναι μεγάλο) καραμελωμένο πορτοκάλι.

 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές