Ώρα για Καρναβάλια!

03 Φεβρουαρίου 2018

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των Καρναβαλιών! Γιατί δεν εκμεταλλεύεστε αυτή την ευκαιρία, ώστε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας, τις καρναβαλίστικες μάσκες τους;

Από τη στιγμή που θα βρείτε ένα προσχέδιο (template) της μάσκας στο ίντερνετ, τα υπόλοιπα είναι θέμα φαντασίας των παιδιών σας. Ας αρχίσουμε!

 

Θα χρειαστείτε:

Σκληρό χαρτί μεγέθους Α4 για εκτύπωση

Κραγιόν

Γόμα διάφανη

Βουρτσάκι για μπογιάτισμα

Γόμα glitter

Διάφορα διακοσμητικά υλικά: φτερά, ψεύτικα λουλούδια, κορδέλες, αλουμινόχαρτο κλπ.

 

Μέθοδος

Υπάρχουν πολλά δείγματα για μάσκες στο ίντερνετ. Είναι καλύτερα να βρείτε όμως μια απλή, ώστε να μπορείτε να την διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε.

Το πρώτο βήμα είναι να εκτυπώσετε το δείγμα της μάσκας (template) πάνω σε χαρτόνι μεγέθους Α4. Ακολούθως κόψτε τη μάσκα γύρω γύρω καθώς και τις τρύπες στα μάτια. Αν σκοπεύετε να σχεδιάσετε τη μάσκα σε δύο τόνους ή να βάλετε πολλά χρώματα, θα είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε το σχέδιο πάνω στη μάσκα σας πρώτα με μολύβι. Αυτό θα κάνει το χρωμάτισμα ή το μπογιάτισμα πιο εύκολο.

Το δεύτερο βήμα είναι να βάψετε την μάσκα σας με μπογιά. Όπως και στο σχέδιο, οι μάσκες σε δύο χρώματα ή σε πολλά, είναι πολύ φωτεινές και γιορτινές. Επίσης, τα μεταλλικά χρώματα, όπως το χρυσό και το ασημί, χρησιμοποιούνται ευρέως για καρναβαλίστικες μάσκες. Φυσικά τα κανονικά χρώματα είναι εξίσου πολύ καλά.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλά να γνωρίζετε, πως να καταφέρετε να μην γυρίσει η μάσκα σας στα άκρα της. Καταρχάς, μην προσθέσετε νερό στην μπογιά ή αν θα το κάνετε, βάλτε μόνο λίγη ώστε να μπορεί να απλώνει η μπογιά καλύτερα. Δεύτερο, βεβαιωθείτε ότι το χαρτόνι σας είναι αρκετά χοντρό. Τέλος, είναι καλά να μπογιατίσετε και τις δύο πλευρές της μάσκας.

Για να κάνετε την μάσκα σας, πιο φαντασμαγορική, χρησιμοποιείστε ειδική γόμα με glitter (χρυσόσκονη). Η μικρή της άκρη είναι ιδανική για να διακοσμήσετε μικρές περιοχές και να ζωγραφίσετε λεπτομέρειες. Για μεγαλύτερες περιοχές, μπορείτε να σφίξετε λίγη γόμα πάνω στην μάσκα και να την απλώσετε με βούρτσα.

Αφού έχετε τελειώσει με το βάψιμο της μάσκας ή την προσθήκη χρυσόσκονης και αφού έχει στεγνώσει, μπορείτε να κολλήσετε πάνω στην μάσκα διάφορα αντικείμενα όπως φτερά, κουμπιά, αλουμινόχαρτο, ψεύτικα λουλούδια κλπ.

Όταν η μάσκα είναι έτοιμη, τρυπήστε δύο τρύπες, μια σε κάθε πλευρά στο ύψος του ματιού και περάστε από μέσα λάστιχο ώστε να στερεώνεται η μάσκα στο κεφάλι του παιδιού σας.

Κατεβάστε και εκτυπώστε 3 δείγματα για μάσκες που ετοιμάσαμε για εσάς εδώ.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές